Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

Zlodej narazil do policajtov v snahe uniknúť: V aute mal aj dieťa

Na svojej Facebookovej stránke Polícia Slovenskej republiky zverejnila fotku zo zásahu. Foto: Facebook Polícia SR

Za obcou Kamenný Most policajti vytvorili služobným motorovým vozidlom na ceste prekážku, do ktorej vodič narazil v snahe uniknúť.

Kamenný Most 8. septembra (TASR/TERAZ.sk) – Pri snahe uniknúť policajtom neváhal 30-ročný muž naraziť autom do policajného vozidla, a to aj napriek tomu, že na sedadlách spolujazdcov sedela 32-ročná žena a trojročné dieťa. K incidentu došlo vo štvrtok 7. septembra neďaleko obce Kamenný Most v okrese Nové Zámky.

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, krátko pred 12. hodinou bolo vyhlásené pátranie po osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia, pretože vzniklo podozrenie, že sa v ňom nachádzajú osoby podozrivé z trestnej činnosti. "Auto sa pohybovalo v doobedňajších hodinách v obci Úľany nad Žitavou, kde posádka vozidla mala zo zadného nosiča bicykla odcudziť plátennú tašku, v ktorej mala okradnutá osoba peňaženku s finančnou hotovosťou. Operačný dôstojník okamžite vyslal policajné hliadky z okresu Nové Zámky a Levice, ktoré sa skoordinovali a začali po vozidle pátrať," uviedla Bruchterová.

Z informácii, ktorými policajti disponovali vyplynulo, že vozidlo sa pohybuje pri obci Čata, kde sa ho hliadka snažila zastaviť, ale vodič výzvu nerešpektoval a pokračoval vo veľkej rýchlosti v jazde smerom na Štúrovo. "Za obcou Kamenný Most policajti vytvorili služobným motorovým vozidlom na ceste prekážku, do ktorej vodič narazil v snahe uniknúť. Policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu mužovi z obce Selice v okrese Šaľa. K zraneniam osôb dôsledkom tejto udalosti nedošlo," povedala Bruchterová.

Ako doplnila, vyšetrovaním bolo zistené, že po mužovi je vyhlásené pátranie. Z ďalšieho preverovania vyplynulo, že podozrivé osoby mali v ten istý deň v doobedňajších hodinách odcudziť z predajne potravín v obci Bánov finančnú hotovosť. "Muž i žena sú už v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin krádeže," dodala Bruchterová.