Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

Vráble chcú rekonštrukciou získať priestory pre prírodovednú učebňu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na prestavbu priestorov na učebňu bude potrebné vybúrať, odstrániť a doplniť konštrukcie, zriadiť vstupný otvor a osadiť dvojkrídlové dvere.

Vráble 16. apríla (TASR) – Mesto Vráble plánuje vybudovať a zlepšiť technické vybavenie prírodovednej učebne v Základnej škole s materskou školou Viliama Záborského vo Vrábľoch. Mesto pripravuje žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 136.729 eur. Spolufinancovanie mesta by v prípade získania dotácie predstavovalo 7196 eur, celkové oprávnené výdavky projektu sú vyčíslené na 143.925 eur.

Hlavným cieľom projektu je realizácia stavebných úprav pre potreby obstarania prírodovednej učebne a zabezpečenie vybavenia pre túto učebňu s kapacitou 16 žiakov. Tá by mala vzniknúť v podkrovných priestoroch nad telocvičňou, ktoré sú napojené na chodbu a v súčasnosti sa využívajú ako sklad.

Na prestavbu priestorov na učebňu bude potrebné vybúrať, odstrániť a doplniť konštrukcie, zriadiť vstupný otvor a osadiť dvojkrídlové dvere. Potrebné bude aj zriadenie podlahovej konštrukcie, uloženie podlahovej krytiny, vybudovanie sadrokartónovej konštrukcie, tepelných izolácií, montáž elektroinštalácie, zdravotechniky, ústredného vykurovania.

Zrealizovaním stavebných prác bude zabezpečená pripravenosť priestoru na inštalovanie interiérového vybavenia a didaktických pomôcok pre prírodovednú učebňu.

Učebňa bude podľa projektu, ktorý vypracovala projektová manažérka Diana Kubíčková z Mestského úradu Vráble, vybavená pracovnými laboratórnymi stolmi s napojením na elektrickú energiu a zdravotechniku, otočnými stoličkami, interaktívnou tabuľou, pracoviskom učiteľa a presklenými laboratórnymi skriňami.