Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Nitriansky kraj

V Zlatých Moravciach osádzajú v parkoch nové lavičky a odpadkové koše

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ku kompletnej výmene mobiliáru už došlo v Parku Migazziovcov, kde bolo pod dohľadom pamiatkového úradu osadených desať nových lavičiek a štyri smetné nádoby.

Zlaté Moravce 17. mája (TASR) – Zlatomoravská radnica začala s obnovou mobiliáru na verejných priestranstvách. Nové odpadkové nádoby a lavičky sa vymieňajú v parkoch, neskôr má dôjsť k obnove aj na hlavných uliciach mesta.

Ku kompletnej výmene mobiliáru už došlo v Parku Migazziovcov, kde bolo pod dohľadom pamiatkového úradu osadených desať nových lavičiek a štyri smetné nádoby. Technické služby mesta okrem toho v parku dosypali aj nové kamenivo na chodníkoch.

Pôvodné lavičky parku takmer celkom zničili vandali, po osadení nového vybavenia bude celý priestor častejšie kontrolovať mestská polícia. „Pokiaľ dôjde k nejakému poškodeniu lavičiek a košov, tak dôjde k následnej oprave, prípadnej výmene. Takže sa nič nenechá zničené tak, ako to bolo v minulosti,“ povedal primátor Dušan Husár.

V priebehu mája sa majú osádzať nové lavičky a odpadkové nádoby aj v Mestskom parku. Podľa magistrátu však nepôjde o celoplošnú obnovu, ale iba o výmenu poškodeného zariadenia. Neskôr má dôjsť k osadeniu nového mobiliáru aj na Župnej a Hviezdoslavovej ulici.