Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Lochte stratil kvôli klamstvu sponzora, príde aspoň o 50.000 dolárov

Americký plavec Ryan Lochte Foto: TASR/AP

Podľa amerických médií sa dá očakávať, že Lochte pre svoje správanie stratí aj ďalších prominentných sponzorov.

New York 22. augusta (TASR) - Americká firma Speedo, ktorá je popredným výrobcom plaviek, ukončila sponzorskú spoluprácu s Ryanom Lochtem. Elitný plavec počas v nedeľu skončených OH 2016 v Rio de Janeiro klamal o ozbrojenom prepadnutí a maskoval tak vlastný vandalizmus na benzínovej pumpe.

Lochte si v Riu vybojoval šiestu zlatú medailu spod piatich kruhov v kariére a s 12 cennými kovmi je jedným z najúspešnejších olympionikov USA vôbec. Úspešný výsledok však zatienil obrovským škandálom. Vymyslel si ozbrojené lúpežné prepadnutie, aby spoločne s tromi reprezentačnými kolegami zakryli vlastný vandalizmus. Namiesto obdivu za úspešnú športovú kariéru sa stal terčom trpkej satiry a posmechu.

ODPORÚČAME TIEŽ: Americký plavec Ryan Lochte: Zo zlatého borca obeť trpkej satiry

Netrvalo dlho a začali sa od neho odvracať sponzori. Firma Speedo oznámila, že 50.000 dolárov, ktorými doteraz sponzorovala Lochteho, venuje na detskú charitu v Brazílii. "Speedo USA v pondelok ukončil spolupráciu s Ryanom Lochtem. Sponzorský príspevok vo výške 50.000 dolárov venujeme charite Save The Children a poputuje deťom do Brazílie," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.

O niekoľko hodín neskôr sa podobným rozhodnutím prezentovala aj odevná firma Ralph Lauren. Tá bola oficiálnym dodávateľom olympijského oblečenia pre americkú výpravu v Riu a s Lochtem mala aj individuálnu sponzorskú zmluvu. "Podmienky zmluvy s Ryanom Lochtem naplníme, ale nepredĺžime ju. Naďalej zostávame hrdým partnerom olympijského a paralympijského tímu USA," potvrdil manažment firmy pre televíziu CNBC.

Podľa amerických médií sa dá očakávať, že Lochte pre svoje správanie stratí aj ďalších prominentných sponzorov.