Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

OH2016: Briti sa na letisku Heathrow dočkali triumfálneho privítania

Členovia britského olympijského tímu pózujú fotografom po návrate z XXXI LOH v Riu de Janeiro po prílete na londýnske letisko Heathrow 23. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Z lietadla vystúpil ako prvý Max Whitlock, ktorý získal dve individuálne zlaté medaily v športovej gymnastike.

Londýn 23. augusta (TASR)- Olympijsky tím Veľkej Británie sa v utorok vrátil domov z úspešných OH v Riu de Janeiro. Ako informoval server bbc.com., na letisku Heathrow v Londýne mu fanúšikovia pripravili triumfálne privítanie.

Z lietadla vystúpil ako prvý Max Whitlock, ktorý získal dve individuálne zlaté medaily v športovej gymnastike. Za ním nasledovala boxerka Nicola Adamsová - šampiónka v mušej váhe.

“Je to neuveriteľné," uviedla Kat Driscollová, šiesta zo súťaže v skokoch na trampolíne. “Zahrali nám hymnu a dostali sme pohár šampanského. Bola to krásna oslava," dodala. "Každý je rád, že je doma. Bol to nádherný spôsob ukončenia,“ prezradila reportérka BBC Daniela Relphová. Na letisku britských športovcov čakalo množstvo fanúšikov. Veľká Británia získala v Riu 67 medailí, z toho 27 zlatých a v celkovej bilancii sa umiestnila na druhej priečke za USA.