Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Ruský prezident Putin nenavštívi olympiádu v Riu

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

V Riu sa podľa ďalších informácií neukáže ani šéf prezidentovej kancelárie Sergej Ivanov.

Moskva 4. augusta (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin nenavštívi olympijské hry v Riu de Janeiru. Vo štvrtok to potvrdil tlačovej agentúre Interfax jeho hovorca Dmitrij Peskov. V Riu sa podľa ďalších informácií neukáže ani šéf prezidentovej kancelárie Sergej Ivanov.

Peskov poslal len krátke stanovisko, v ktorom sa neuvádza dôvod Putinovej absencie na Hrách XXXI. olympiády: "Návštevu neplánujeme." O tom, či do Ria de Janeira dorazí niekto iný z politickej scény - napríklad minister športu Vitalij Mutko - Peskov nevedel. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Keďže v druhej polovici júla prepukol v krajine organizovaný dopingový škandál, na olympiáde sa predstaví len približne 280 ruských športovcov. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nedávno rozhodol, že Rusi môžu štartovať v Riu de Janeiru, ak im to z dôvodu dopingových obvinení nezakážu medzinárodné asociácie alebo federácie v jednotlivých odvetviach. Moskva považuje od začiatku proces s neúčasťou ruských atlétov na vrcholnom podujatí za politickú kampaň.