Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Počasie

Meteorológovia: Otepliť by sa malo koncom budúceho týždňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

V nedeľu ovplyvňuje počasie na Slovensku frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Jadranu nad Maďarsko.

Bratislava 14. mája (TASR) - Výraznejšie otepliť by sa malo v závere budúceho týždňa. Dovtedy však príde ešte minimálne jedna výrazná vlna zrážok, ak sa neráta dážď, ktorý sa rozšíri v nedeľu večer a v noci nad stredné a východné Slovensko. Zrážky sa očakávajú v utorok (16. 5.) popoludní, večer a v noci na stredu (17. 5.). Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Najviac napršať by malo v západnej polovici územia. Ešte aj vo štvrtok (18. 5.) bude chladno, ale v závere týždňa by sa už predsa len malo otepliť. Potvrdzuje to aj ansámblová predpoveď, pričom by malo byť aj menej oblačnosti a zrážok," uviedli meteorológovia. Pripustili však, že je to stále ešte pomerne ďaleko a je možné, že sa toto oteplenie trochu posunie na neskôr. "Je však zvýšená pravdepodobnosť, že budúci víkend bude v najteplejších lokalitách teplota vzduchu aj okolo 25 stupňov Celzia," skonštatovali.

V nedeľu ovplyvňuje počasie na Slovensku frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Jadranu nad Maďarsko. "Nad naše územie prináša od juhu veľa oblačnosti a aj zrážky. Tie sa do týchto chvíľ vyskytli predovšetkým na západe územia, pričom ráno pršalo takmer výlučne len na juhozápade," uviedol SHMÚ. Na východe územia je ešte aj v nedeľu popoludní menej oblačnosti a žiadne zrážky. "Na krajnom juhovýchode je výrazne, aj o viac ako desať stupňov Celzia teplejšie ako na krajnom juhozápade územia," uzavreli zo SHMÚ.