Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

SHMÚ: Cez sviatky sa na Slovensku oteplí, hrozia aj povodne

Ilustračné foto. Foto: TASR Ján Krošlák

V noci z piatka (22. 12.) na sobotu napadlo napríklad na Malom Javorníku 32 centimetrov nového snehu, v Modre 26 centimetrov, na bratislavskej Kolibe takmer 18 centimetrov.

Bratislava 23. decembra (TASR) - V priebehu nasledujúcej noci, ako aj v nedeľu (24. 12.) sa na Slovensku oteplí, čo prinesie dažďové zrážky. V dôsledku oteplenia sa tiež bude topiť sneh, čo môže spôsobiť povodne. Na sociálnej sieti na to upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Vzhľadom na otepľovanie sa bude snehová pokrývka postupne roztápať, vplyvom čoho budú stúpať hladiny vodných tokov a počas vianočných sviatkov tak hrozia povodne. Odporúčame preto situáciu nepodceňovať a sledovať aktuálne informácie o počasí, ako aj vývoji hydrologickej situácie," uviedol ústav.

Priblížil, že v noci z piatka (22. 12.) na sobotu napadlo napríklad na Malom Javorníku 32 centimetrov nového snehu, v Modre 26 centimetrov, na bratislavskej Kolibe takmer 18 centimetrov a okolo desať centimetrov napadlo v rámci západného a stredného Slovenska.