Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Počasie

Cez víkend sa počasie pokazí, budúci týždeň sa však má opäť otepliť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Meteorológovia očakávajú veľké teplotné rozdiely, pričom na západe má byť výrazne chladnejšie ako na juhovýchode Slovenska.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Počas víkendu sa počasie prechodne zhorší, budúci týždeň sa má opäť otepliť. Do konca týždňa sa očakáva prílev teplého vzduchu. V sobotu (23. 9.) postúpi od západu cez Slovensko studený front a prinesie ochladenie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Vo štvrtok a piatok očakávame prevažne polooblačné počasie s malou pravdepodobnosťou na zrážky. Bude veľmi teplo, ale zároveň veterno, a to najmä v piatok pred studeným frontom," uviedol SHMÚ. Podotkol, že studený front v sobotu prinesie ochladenie aj veľkú oblačnosť. "Prechodne sa na viacerých miestach vyskytne dážď, prehánky, výnimočne aj búrky," dodal.

Meteorológovia očakávajú aj veľké teplotné rozdiely, pričom na západe má byť výrazne chladnejšie ako na juhovýchode Slovenska. Zmena počasia by podľa nich mala trvať krátko a v ďalších dňoch má byť opäť málo oblačnosti a zrážok, začne sa aj otepľovať. Priblížili, že budúci týždeň bude veľmi teplé počasie, ktoré bude rušené väčšinou hmlami či nízkou oblačnosťou.