Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Počasie

ROZPRŠÍ SA: Na západnom a strednom Slovensku platia výstrahy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Výstrahu pred dažďom vydal ústav pre celý Bratislavský, Trnavský kraj, väčšinu okresov Banskobystrického kraja, ako aj pre Myjavu, Nové Mesto nad Váhom, Liptovský Mikuláš a Ružomberok.

Bratislava 11. marca (TASR) - Na západnom a strednom Slovensku platia až do utorka (12. 3.) výstrahy pred dažďom. V Bratislave, Malackách a Pezinku sa očakáva počas dňa aj silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstrahu pred dažďom vydal ústav pre celý Bratislavský, Trnavský kraj, väčšinu okresov Banskobystrického kraja, ako aj pre Myjavu, Nové Mesto nad Váhom, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Kým na západe krajiny sa očakáva 25 až 60 milimetrov zrážok, na strednom Slovensku by mohlo spadnúť najviac 40 milimetrov.

Výstraha prvého stupňa pred povodňami platí v okresoch Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Levice, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Brezno, Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Gelnica.