Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Počasie

V piatok potrápia horúčavy, teploty sa môžu vyšplhať až na 37 stupňov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a tiež pre väčšinu územia Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja.

Bratislava 5. augusta (TASR) - Slovensko aj v piatok popoludní potrápia na mnohých miestach horúčavy. Na väčšine územia sa môže teplota vyšplhať na 35 až 37 stupňov Celzia, v severnejších okresoch na 33 až 34 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a tiež pre väčšinu územia Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Teplota tam môže popoludní vystúpiť na 35 až 36 stupňov Celzia.

Výstrahy prvého stupňa vydali meteorológovia pre väčšinu územia Žilinského a Prešovského kraja a tiež niektoré okresy Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Teplota tam môže dosiahnuť miestami 33 až 34 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," pripomína SHMÚ.

Výstrahy platia predbežne od 14.00 do 18.00 h.