Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Počasie

ČAKÁ NÁS OCHLADENIE: Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

SHMÚ očakáva, že teplota v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves a Levoča klesne na mínus tri až mínus osem stupňov Celzia.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Na väčšine Slovenska sa v noci na utorok (12. 4.) ochladí. V tejto súvislosti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami. Platí od polnoci do utorka 8.00 h. Netýka sa niektorých okresov na severe Slovenska.

Na západe územia môže minimálna teplota dosiahnuť mínus jeden až mínus dva stupne Celzia. V niektorých okresoch stredného a východného Slovenska môže teplota klesnúť až na mínus päť stupňov Celzia. Meteorológovia očakávajú, že v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves a Levoča klesne na mínus tri až mínus osem stupňov Celzia.

"Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre vegetáciu náchylnú na mráz a ovocné stromy a kríčky v rôznej vegetačnej fáze. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť ich poškodenie," uviedli meteorológovia.

Naďalej tiež pretrváva druhý stupeň výstrahy pred povodňami v okrese Michalovce pre tok rieky Latorica.