Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Počasie

Pripravte sa na ochladenie: V nedeľu môže aj slabo mrznúť

Na snímke námraza na okrajoch listov. Foto: TASR/AP

V sobotu (7. 10.) bude podľa odborníkov veterno, ojedinele má byť najmä na juhozápade 18 až 20 stupňov Celzia, pričom ani počas noci sa výrazne neochladí.

Bratislava 6. októbra (TASR) - V nedeľu (8. 10.) sa výrazne ochladí, avizujú meteorológovia. Nižšie teploty bude sprevádzať silný vietor, na pocit bude teda veľmi chladno. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

V sobotu (7. 10.) bude podľa odborníkov veterno, ojedinele má byť najmä na juhozápade 18 až 20 stupňov Celzia, pričom ani počas noci sa výrazne neochladí. "Nie veľa zrážok, avšak výrazné ochladenie, prinesie nedeľný front, čo bude dokonca znamenať, že počas dňa bude väčšinou chladnejšie ako počas noci," priblížil SHMÚ.

Teplotné maximá budú dosiahnuté ráno alebo dopoludnia, na juhu bude okolo 20 stupňov Celzia. Po prechode frontu teplota podľa meteorológov na juhu spadne na 12 až 16, pričom na severe bude len päť až desať stupňov Celzia. "Navyše pri silnom vetre, teda na pocit bude veľmi chladno," dodali meteorológovia.

Ochladzovanie by malo pokračovať a vo vyššie položených dolinách môže večer už ojedinele aj slabo mrznúť. "Vplyvom rýchleho presunu tlakovej výše do našej oblasti v noci na pondelok (9. 10.) zoslabne aj vietor a v chladnej vzduchovej hmote sa tak mráz v pondelok ráno miestami vyskytne aj mimo hôr a horských dolín," doplnili.