Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Tornáda v USA ničili domy a spôsobili výpadky elektriny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych úradov tornáda nespôsobili veľké škody v mestských aglomeráciách a vyskytovali sa skôr vo vidieckych oblastiach.

Washington 26. júna (TASR) - Tornáda a búrky, ktoré zasiahli v nedeľu stredozápad a juh Spojených štátov, si vyžiadali najmenej jednu obeť a zničili desiatky domov, oznámili v pondelok miestne úrady. TASR o tom informuje podľa správy agentúr AP a Reuters.

Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že v priebehu nedele hlásili v štáte Indiana viacero tornád. O život prišiel jeden človek a druhého museli hospitalizovať so zraneniami.

Podľa miestnych úradov tornáda nespôsobili veľké škody v mestských aglomeráciách a vyskytovali sa skôr vo vidieckych oblastiach. Miestne médiá zverejnili zábery zničených domov a popadaných stromov blokujúcich cesty.

Tornádo okrem toho vyčíňalo aj v okrese Johnson južne od mesta Indianapolis, kde poškodilo najmenej 75 domov, obete na životoch však hlásené neboli.

Tornáda poškodili elektrické vedenia v Indiane a na juhozápade štátu Michigan. V pondelok ráno bolo bez elektriny približne pol milióna odberateľov na juhu a stredozápade Spojených štátov. Obnovenie dodávok v niektorých oblastiach môže potrvať aj niekoľko dní.

Najmenej jednu obeť si pred niekoľkými dňami vyžiadalo aj tornádo v Mississippi.