Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Počasie

Zrážky boli počas septembra rozložené na území Slovenska nerovnomerne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Po teplotnej stránke skončil september na Slovensku podľa operatívnych údajov SHMÚ ako veľmi teplý až mimoriadne teplý mesiac.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Zrážky boli počas septembra rozložené na území Slovenska nerovnomerne. Niekde sa skončil tento mesiac z pohľadu zrážok ako veľmi suchý, inde až ako vlhký. Vyplýva to z hydrologického zhodnotenia septembra, ktoré zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

"Z hľadiska vodnosti hodnotíme tento mesiac ako suchý vo väčšine sledovaných vodomerných staníc v povodiach na západe a východe Slovenska," priblížili s tým, že v povodiach stredného Slovenska hodnotia uplynulý mesiac ako normálne vodný.

Počas septembra neboli zaznamenané významnejšie povodňové situácie. "No ojedinele boli zaznamenané prekročenia prvého a druhého stupňa povodňovej aktivity," dodali. Z hľadiska stavu podzemnej vody hodnotia september ako priemerný mesiac.

Po teplotnej stránke skončil september na Slovensku podľa operatívnych údajov SHMÚ ako veľmi teplý až mimoriadne teplý mesiac.