Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena

Práve teraz

Leteckým záchranárom v Trenčíne slúži od stredy nový hangár a
moderné zázemie. Letecká záchranná služba Air Transport Europe (ATE) zrekonštruovala z vlastných zdrojov priestory neďaleko trenčianskeho letiska za milión eur.

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran poukazuje na manipuláciu
s dôkazmi v prípade obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Upozornil najmä na nezrovnalosti v prepisoch odposluchov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS).

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Vladimíra Marcinková (SaS) stiahne
návrh, ktorým by sa ukotvilo právo maloletého pacienta mať pri sebe v nemocnici rodiča alebo zákonného zástupcu.

O odovzdaní stíhačiek MiG-29 Ukrajine dočasne poverená vláda zatiaľ
nerozhodla. O téme iba neformálne diskutovala. Po rokovaní o tom informoval dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď.

Slovinka Ilka Štuhecová vyhrala v stredu finálový zjazd Svetového
pohára v andorrskom Soldeu. Jedenásty triumf v pretekoch seriálu a druhý v sezóne slávila so značným náskokom 51 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou.

Úvod

Západoslovenská distribučná (ZSD) má od stredy nového predsedu
predstavenstva a výkonného riaditeľa. Je ním Radoslav Haluška, ktorý bude naďalej pôsobiť aj na pozícii predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa spoločnosti Východoslovenská distribučná (VSD).

O vydaní obžalovaného lodného kapitána Gerrita Jana K. na Slovensko,
ktorého zadržali v Holandsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, by mal tamojší súd rozhodovať 18. apríla.

Opozičná SaS podporuje poskytnutie stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu.
Skonštatoval to šéf parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (SaS). Slovensko nebude podľa neho prvou krajinou, ktorá by odovzdala stíhačky Ukrajine.

Slovenskí diváci mohli v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách
v utorok (14. 3.) večer vidieť predpremiéru nového českého filmu Buď chlap. Práve v slovenských veľhorách sa komediálna snímka vlani natáčala, režisér Michal Samir potvrdil, že to nebolo jednoduché.

Kvarteto slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória
Kužmová, Tereza Mihalíková a Renáta Jamrichová figuruje v nominácii na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie-Jean Kingovej proti Taliansku v Bratislave. Hrať sa bude 14.-15. apríla v NTC.

Vláda podľa mimoparlamentného Hlasu-SD ohrozuje investície z
plánu obnovy. Dôvodom je podľa nezávislého poslanca Národnej rady SR a podpredsedu Hlasu-SD Richarda Rašiho neplnenie termínov, ktoré si vláda v pláne obnovy stanovila.

Dánsko zriadi v priebehu tohto roka fond na pomoc Ukrajine,
do ktorého venuje miliardu dolárov. Oznámila to v stredu vláda v Kodani s tým, že sa na tom dohodli takmer všetky dánske parlamentné strany.

Hlavné bariéry úspešnej implementácie adaptačných opatrení sú v
zdrojoch financovania a slabej informovanosti. Konštatuje to Ministerstvo životného prostredia SR v informácii o dosiahnutom pokroku pri realizácii adaptačných opatrení v SR.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa v roku
2022 zameralo na prípravu koncepcie pre zvýšenie počtu Slovákov v inštitúciách Európskej únie. Výsledkom bolo zriadenie pracovnej skupiny. Vyplýva to z výročnej správy o členstve SR v EÚ.

Súčasnosť ukazuje, že odkaz uhorského revolučného básnika
Sándora Petőfiho a jeho spolubojovníkov, teda hodnoty slobody a demokracie, je potrebné neustále kultivovať a chrániť pred prípadným ohrozením. Na sociálnej sieti to vyhlásila prezidentka SR Čaputová.

Spotrebitelia nemajú dôvod na "cibuľovú paniku", túto plodinu si do
zásob nemusia nakupovať. Uviedla to Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) spolu s profesionálnymi pestovateľmi.

Témou dnešného rokovania vlády bude aj darovanie stíhačiek MiG-29
Ukrajine. Pred zasadnutím kabinetu to potvrdili viacerí ministri.

Bez zásahu štátu či hlavného mesta nedôjde k zvráteniu situácie,
v ktorej sa bratislavský Devín nachádza, a jeho dlh bude ďalšie desaťročia len narastať. Pripomína to starostka Devína Jana Jakubkovič.

Výrobca kompresorov a kondenzačných jednotiek na Spiši v súčasnosti
finalizuje nábor približne 80 nových zamestnancov. Dôvodom je podľa riaditeľa spoločnosti Embraco Slovakia Tomáša Kandru zvýšený dopyt po výrobkoch z prvých mesiacov tohto roka.