Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert

Práve teraz

Pred Klaksvíkom treba mať rešpekt, no nie z neho strach, prízvukoval
asistent trénera Slovana Bratislava Boris Kitka pred štvrtkovým zápasom. "Belasí" doň idú s jasným cieľom zaistiť si miesto v jarnej časti Európskej konferenčnej ligy (EKL).

O odvolávaní ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) by
poslanci Národnej rady (NR) SR mohli hlasovať v stredu (29. 11.) o 11.00 h. Termín závisí aj od počtu poslancov prihlásených do rozpravy ústne. Utorkové rokovanie NR SR by malo trvať do 19.00 h.

Desiaty ročník trojdňového medzinárodného diskusného fóra o
demokracii a ľudských právach Human Forum, ktorý sa v utorok začal v Banskej Bystrici, prišla pozdraviť prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Záchranári vyslobodili v utorok všetkých 41 robotníkov, ktorí boli
od 12. novembra v dôsledku závalu uväznení v rozostavanom cestnom tuneli v štáte Uttarákhand ležiacom na severe Indie. TASR o tom informuje na základe správy portálu spravodajskej televízie NDTV.

Najmenej 11 obetí na životoch si vyžiadalo nešťastie v uhoľnej bani
v provincii Chej-lung-ťiang na východe Číny, informovala agentúra AFP s odvolaním na čínske médiá. Tie dosiaľ nespresnili, či sú ďalší ľudia nezvestní alebo zranení, píše TASR.

Úvod

Ministri zahraničných vecí krajín NATO vyjadrili nespokojnosť s
tureckým blokovaním vstupu Švédska do Aliancie. Urobili tak pred začiatkom dvojdňových rokovaní v Bruseli, informuje agentúra DPA.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v prípade, ktorý sa
okrem iného týka podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Vodohospodárska výstavba (VV).

Na Slovensku začali na miestach, kde sa nachádzajú osoby obmedzené
alebo pozbavené osobnej slobody, pôsobiť špeciálne tímy na monitorovanie mučenia a zlého zaobchádzania.

Britská letecká spoločnosť Virgin Atlantic uskutočnila prvý diaľkový
let poháňaný výlučne udržateľným leteckým palivom (SAF), čo niektoré environmentálne skupiny označili za tzv. "greenwashing". TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Fínsko uzatvára svoj posledný hraničný priechod s Ruskom,
oznámil tamojší premiér Petteri Orpo. TASR informuje podľa agentúr AFP a AP.

Viac ľudí môže v Pásme Gazy prísť o život v dôsledku chorôb než v
dôsledku bombardovania v prípade, ak nedôjde k obnoveniu tamojšieho zdravotníckeho systému, upozornila v utorok prostredníctvom svojej hovorkyne Svetová zdravotnícka organizácia.

V Nitrianskej diecéze vznikol Úrad pre nahlásenie zneužívania v
cirkvi. Zriadený je na Biskupskom úrade v Nitre v budove Veľkoprepoštského paláca na Námestí Jána Pavla II.

Všetky úseky v Košiciach sú pre mestskú mestskú hromadnú dopravu
(MHD) aktuálne prejazdné. Naďalej však trvá obmedzenie v súvislosti s poruchou električkovej výhybky na kruhovom objazde Moldavská.

Severná Kórea sa v utorok zmienila o nesúhlasných hlasoch v
nedávnych voľbách, hoci analytici to odmietli ako pokus o vykreslenie obrazu "normálnej spoločnosti", a nie ako signál významného posilnenia práv v tomto autoritárskom štáte.

Asociácia slovenských kameramanov (ASK) v utorok v Bratislave
odovzdá ceny Kamera 2023. Podujatie sa uskutoční po štvorročnej prestávke spôsobenej pandémiou. O víťazoch v siedmich kategóriách rozhodovala medzinárodná porota.

Situácia v súvislosti s utorkovým snežením je v kopcovitom chotári
v Hriňovej v Detvianskom okrese pokojná. V meste napadlo od piatich do desiatich centimetrov snehu a mechanizmy mali prvý výjazd po tretej hodine ráno.

Pokuta pre Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a
informatizácie (MIRRI) SR zahŕňa aj porušenia z čias šéfovania Richarda Rašiho. Uviedla to pre TASR bývalá ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová.

Odchádzajúci holandský premiér Mark Rutte je jasným favoritom na
post budúceho generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO), aj keď víťazstvo krajnej pravice vo voľbách v jeho vlasti môže uškodiť jeho politickému odkazu.

U Slovákov prevláda pozitívny postoj k zálohovaniu plastových fliaš
a plechoviek. Zálohovanie pozná 97 percent ľudí a osvojilo si jeho koncept. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Správca zálohového systému realizoval s agentúrou 2muse.

Francúzska ministerka zahraničných vecí Catherine Colonnová poskytla
pohľad do zákulisia "náročných" Katarom sprostredkovaných rokovaní o prepustení rukojemníkov a väzňov medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas.