Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila

Práve teraz

V noci boli na južnom predmestí Štokholmu zastrelené dve
ženy, vyhlásila v piatok švédska polícia, ktorá v súvislosti s vraždou zatkla dve osoby. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

Biely dom urobí všetko, čo je v jeho silách, aby oslobodil amerických
občanov, ktorých palestínske hnutie Hamas drží ako rukojemníkov. V piatok to uviedol americký prezident Joe Biden, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpila v piatkovom stretnutí
SJ-skupiny kvalifikácie ME 2024 na pôde Portugalska v bráne s Martinom Dúbravkom a štvorčlennou obranou v zložení Peter Pekarík, Denis Vavro, Milan Škriniar a Dávid Hancko.

Dánsko predlžuje dočasné kontroly na hranici s Nemeckom
o ďalších šesť mesiacov. V piatok to vyhlásilo dánske ministerstvo spravodlivosti, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Spojené štáty v piatok oznámili, že Severná Kórea dodala Rusku vyše
1000 kontajnerov s vojenským vybavením a muníciou na podporu vo vojne proti Ukrajine. Informoval o tom poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť John Kirby. T

Úvod

Egyptské ministerstvo zahraničných vecí v piatok kritizovalo
izraelskú armádu za výzvu na evakuáciu civilistov z Gazy na juh tejto palestínskej enklávy. TASR prevzala správu z agentúry AP.

Nigérijské armádne stíhačky zaútočili proti zhromaždeným
bojovníkom milícií vo zväzovom štáte Zamfara. Po útokoch na severozápade krajiny zahynulo približne 100 osôb a 200 ďalších utrpelo vážne zranenia. TASR informuje podľa správy AFP.

Hasiči v piatok bojovali s rozsiahlymi lesnými požiarmi na
portugalskom ostrove Madeira v Atlantickom oceáne. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Maďarsko vyšle na jar 2024 do Čadu 200-člennú vojenskú misiu
s cieľom obmedziť migračnú krízu v africkom regióne Sahel. Podľa servera hang.hu to v piatok oznámil maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Po piatkovom výbuchu v šiitskej mešite v meste Pol-e-Khomri
v provincii Baglán na severe Afganistanu očití svedkovia hlásili veľké množstvo mŕtvych a ranených, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Britský premiér Rishi Sunak v piatok odsúdil nárast antisemitských
incidentov v Spojenom kráľovstve po masívnom útoku palestínskeho hnutia Hamas na Izrael. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika pristál v piatok popoludní
tretí vládny špeciál, ktorý priviezol ďalších Slovákov z Izraela. Štvrté lietadlo odletí v sobotu (14. 10.). Uviedol to minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský.

Ruské ozbrojené sily v piatok už štvrtý deň ostreľujú mesto Avdijivka
na východe Ukrajiny zo zeme aj zo vzduchu. Ukrajinské sily v meste napriek útokom držia svoje pozície.

Medzi obeťami teroristických útokov v Izraeli môže byť aj Slovenka.
Nevylučuje to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

V obci Kolíňany v okrese Nitra nahlásili výbuch v rodinnom dome.
Jedna osoba má byť zranená. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Viac ako štvrtina vodičov odignorovala nevidiaceho chodca a
nezastavila na signál zdvihnutej bielej palice. Vyplýva to z výsledkov dopravno-preventívnej akcie v Košickom kraji, ktorá sa uskutočnila pri príležitosti Svetového dňa bielej palice.

Americký minister obrany Lloyd Austin uviedol, že palestínske
militantné hnutie Hamas posunulo "zlo na inú úroveň" v porovnaní s džihádistami z teroristickej skupiny Islamský štát (IS). TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás varoval pred "druhou nakbou".
Vyjadril sa tak v súvislosti s vyhlásením izraelskej armády, ktorá v piatok ráno nariadila evakuáciu civilného obyvateľstva na severe pásma Gazy.

Po vážnej dopravnej nehode na ceste I/11 v miestnej časti
Kysuckého Nového Mesta Budatínska Lehota je v piatok popoludní zastavená premávka v obidvoch smeroch. Žilinská krajská polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

Taliansky tenista Luca Nardi postúpil do semifinále dvojhry na
bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V piatkovom štvrťfinálovom zápase zdolal Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny v dvoch setoch 6:3 a 6:0.