Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila

Práve teraz

Pri útoku nožom v škole v severofrancúzskom meste Arras zahynul
učiteľ a ďalší dvaja ľudia sú vážne zranení. Podľa ministra vnútra Geralda Darmanina sa páchateľa podarilo zadržať, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Zamestnanec izraelského veľvyslanectva v Pekingu sa stal terčom útoku
, po ktorom ho museli hospitalizovať, oznámilo izraelské ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Palestínski militanti z pásma Gazy vystrelili dopoludnia na Izrael
stovky rakiet. Informuje o tom spravodajca agentúry AFP, podľa ktorého boli rakety odpálené v priebehu 15 minút.

Medziročnú infláciu smerom nadol aj v septembri 2023 ťahali
predovšetkým ceny potravín, ktoré boli zodpovedné za viac ako polovicu septembrového spomalenia priemernej inflácie. Uviedol to analytik UniCredit Bank Ľubomír Koršňák.

Kresťanskí demokrati odmietajú návrh na zavedenie chemickej
interrupcie na Slovensku. Pripravuje ho podľa nich rezort zdravotníctva. Ten reaguje, že rozhodnutie je na novej vláde. Vyplýva to z vyjadrení KDH a Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Úvod

Trinásť rukojemníkov zadržiavaných Hamasom v pásme Gazy zahynulo
pri intenzívnom izraelskom bombardovaní počas uplynulých 24 hodín, pričom medzi obeťami boli aj cudzinci. Vyhlásila palestínska militantná organizácia. TASR o tom informuje na základe správy AP.

Zopakovanie prvopolčasového výkonu zo septembrového domáceho
stretnutia v Bratislave by portugalským futbalistom nemuselo voňať ani v druhom vzájomnom meraní síl v kvalifikácii ME 2024. Myslí si to obranca Dávid Hancko.

O osude trénera českej reprezentácie Jaroslava Šilhavého rozhodne
výkonný výbor tamojšieho futbalového zväzu na budúci týždeň. Jeho pozícia je výrazne ohrozená po štvrtkovej zahanbujúcej prehre 0:3 v Albánsku.

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) sa dofinancuje sumou
25 miliónov eur. Dohodli sa na tom Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR a rezort financií.

Palestínske militantné hnutie Hamas označilo za "propagandu" výzvu
izraelskej armády na evakuáciu severnej časti pásma Gazy. Civilisti by podľa Hamasu, ktorý túto palestínsku enklávu ovláda, nemali naletieť takýmto "propagandistickým rečiam".

Minimálne sedem životov si vyžiadala vážna dopravná nehoda zrejme
prevádzačskej dodávky s migrantmi, ku ktorej došlo v piatok ráno na juhovýchode nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko. Viacero ďalších ľudí utrpelo vážne zranenia.

Najčastejšie prípady, ktoré rieši polícia vo vlakoch Železničnej
spoločnosti Slovensko (ZSSK), sú konflikty medzi cestujúcimi, prípadne medzi cestujúcim a vlakvedúcim, ak cestujúci nemá cestovný doklad a odmieta ho zaplatiť. Priblížil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč

Hokejisti New Yorku Rangers vstúpili úspešne do nového ročníka
NHL. Na ľade Buffala triumfovali 5:1, keď sa dvoma gólmi a asistenciou prezentoval Chris Kreider. Útočník Jack Hughes prispel dvoma presnými zásahmi k víťazstvu New Jersey doma nad Detroitom 4:3.

Federálni prokurátori v New Yorku prepísali svoju obžalobu proti
americkému demokratickému senátorovi Bobovi Menendezovi z New Jersey a jeho manželke. Obvinili ich zo sprisahania a Menendez podľa nich pôsobil ako agent egyptskej vlády.

Viac než 423.000 ľudí bolo nútených ujsť zo svojich domov v pásme
Gazy v dôsledku najnovších bojov medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, uviedla vo štvrtok Organizácia Spojených národov (OSN).

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Izrael na silnú, no
spravodlivú odpoveď na útok palestínskeho militantného hnutia Hamas a zároveň odsúdil slepú, vražednú nenávisť a krutosť palestínskych militantov. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP.

Predseda Smeru Robert Fico ako premiér bude na rokovaniach
Európskej únie (EÚ) sedieť v kúte. Zahraničná politika mu bude ukradnutá. V diskusnej relácii Na hrane na televízii JOJ sa na tom zhodli novozvolení opoziční poslanci Tomáš Valášek a Michal Šipoš.

Futbalisti Španielska zvíťazili v zápase 7. kola kvalifikácie ME 2024
nad Škótskom 2:0 a ostrovanov pripravili o prvé body v A-skupine. Albánsko sa priblížilo k postupu z E-skupiny po domácom triumfe nad Českom 3:0, Chorváti podľahli doma Turkom 0:1.

Izrael nariadil presun 1,1 milióna obyvateľov severnej časti pásma
Gazy na juh tohto územia. Evakuácia má prebehnúť počas nasledujúcich 24 hodín, uviedla v noci na piatok Organizácia Spojených národov (OSN).

Parlamentné zhromaždenie Rady Európy (PZ RE) uznalo
vo štvrtok hladomor na Ukrajine zo začiatku 30. rokov 19. storočia za vlády sovietskeho diktátora Josifa Stalina za genocídu. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.