Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta

Práve teraz

Slovenka Renáta D., ktorá je obvinená pre obzvlášť závažné zločiny
založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, vojnového bezprávia a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, zostáva vo väzbe.

Hokejové majstrovstvá sveta budú môcť tento rok diváci sledovať
prostredníctvom 34 priamych prenosov a 30 záznamov na RTVS. Znamená to, že :Šport odvysiela kompletný balík duelov.

Miera nezamestnanosti v Taliansku v marci mierne klesla
a dosiahla najnižšiu úroveň za takmer tri roky. Ukázali to v stredu predbežné údaje štatistického úradu ISTAT.

Firma rodiny dočasne povereného ministra pôdohospodárstva a rozvoja
vidieka SR Samuela Vlčana Reko Recycling dostala v apríli od MŽP SR nenávratný príspevok vo výške približne 1,4 milióna eur. Uviedli to na brífingu predstavitelia opozičnej strany Smer-SD.

Úvod

Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) daruje vojnou
zasiahnutej Ukrajine energetické zariadenia na obnovu poškodenej energetickej infraštruktúry v nákupnej hodnote jedného milióna eur.

Miera nezamestnanosti v eurozóne po úprave o sezónne vplyvy v marci
2023 klesla na rekordne nízku úroveň 6,5 % zo 6,6 % vo februári. V celej Európskej únii (EÚ) bola stabilná a zostala na úrovni 6 %. TASR o tom informuje na základe údajov, ktoré zverejnil Eurostat.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval
do fínskeho hlavného mesta Helsinki, kde sa zúčastní na jednodňovom summite severských krajín. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

S problémom šikanovania sa stretla už väčšina slovenských škôl.
V školskom roku 2019/2020 sa šikana vyskytla na viac ako 86 percentách škôl, v porovnaní s prieskumným šetrením v roku 2016 sa frekvencia prípadov zvýšila. Uviedla to Alena Kopányiová z VÚDPaP.

Do zoznamu vojenských cvičení v prvom polroku 2023 na území SR
pribudne European Shield, na ktorom si príslušníci Vojenskej polície precvičia svoje zručnosti spoločne s ukrajinskými vojakmi. Vyplýva to z aktualizovaného materiálu ministerstva obrany.

Na leteckej základni Sliač vznikne nová parkovacia plocha s dvomi
státiami pre taktické transportné lietadlá. Stojisko by malo stáť 6,5 milióna eur. Projekt bude spolufinancovaný zo zdrojov NATO. Začiatok obstarávania stavby odsúhlasila vláda.

Ministerstvo životného prostredia SR bude zodpovedné za sanáciu
gudrónových jám v areáli bývalej rafinérie Petrochema Dubová v obci Nemecká. Vláda schválila, že envirorezort sa stane povinnou osobou.

Bez novinárov by bol svet miestom plným prehliadania korupcie,
porušovania práv a nespravodlivosti. Skonštatoval to dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače.

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani po opakovaných pokusoch
nepodarilo otvoriť mimoriadnu 89. schôdzu, ktorá sa mala venovať zdražovaniu potravín. Neúspešný bol v stredu aj posledný štvrtý pokus, kedy sa prezentovalo iba 71 zákonodarcov.

Vo výberovom konaní na post riaditeľa bratislavskej štátnej záchrannej
služby uspel Robert Nádaský. Prihlásení boli traja uchádzači. Vyplýva to z výsledkov výberového konania, ktoré sa uskutočnilo 28. apríla. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom informovalo na webe.

Patrice Bergeron, Nico Hischier a Mitchell Marner sú finalisti na
ocenenie Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka zámorskej hokejovej NHL. Kapitán Bostonu Bergeron získal cenu aj vlani a môže ju dostať už rekordný šiestykrát.

Odkaz generála Milana Rastislava Štefánika, od ktorého smrti vo
štvrtok (4. 5.) uplynie 104 rokov, si rezort obrany uctí viacerými pietnymi spomienkami aj koncertom vojenskej hudby a žiakov konzervatórií.

Ministerstvo vnútra (MV) SR zaregistrovalo nový subjekt
Modrí - Európske Slovensko. Pre TASR to potvrdil člen prípravného výboru novej strany Ľuboš Schwarzbacher. Strana požiadala o registráciu začiatkom apríla.

Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu ráno ani na tretí pokus
neotvorili mimoriadnu schôdzu, ktorá sa má venovať zdražovaniu potravín. Prezentovalo sa ich len 66 a boli tak rovnako ako dvakrát v utorok neuznášaniaschopní.