Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Od vlastníkov bytov prijímal platby, nikto nevie, na čo ich použil

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vlastníkom tak vznikla škoda vo výške najmenej 50.600 eur.

Bardejov 8. marca (TASR) - Bardejovský vyšetrovateľ začal v dvoch prípadoch trestné stíhanie pre zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Ako dnes TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, v prvom z nich v období rokov 2005 až 2015 doposiaľ nezistený páchateľ, zodpovedná osoba podnikateľského subjektu, prijímala na vlastný účet platby do fondu prevádzky, údržby a opráv i úhrady za plnenia od vlastníkov bytov a nebytových priestorov jedného z bytových domov na Ťačevskej ulici v Bardejove.

Tieto finančné prostriedky zadržiavala a nepoužila na úhradu záväzkov dodávateľom médií a služieb, ale ich použila na iné doposiaľ nezistené účely. Vlastníkom tak vznikla škoda vo výške najmenej 50.600 eur. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

V ďalšom prípade sú poškodenými majitelia bytov jedného z bytových domov tiež na Ťačevskej ulici. Zodpovedná osoba od mája 2011 až doposiaľ nevykonala vyúčtovanie použitia financií fondu prevádzky, údržby a opráv, úhrad za plnenia rozúčtované na jednotlivé byty a nebytové priestory vlastníkom bytov.

Napriek tomu, že majitelia uhrádzali preddavky, zodpovedná osoba im nevrátila prípadné vzniknuté preplatky a zároveň nevykonala vyúčtovanie použitia finančných prostriedkov za mesiace január až apríl 2011. Škoda, ktorá vznikla majiteľom, zatiaľ nebola presne vyčíslená.