Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Cestári opravia v Prešovskom kraji cesty za 3,3 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Najviac prostriedkov - až 240-tisíc eur - je určených na opravu prieťahu obcou Hažlín v okrese Bardejov.

Prešov 5. mája (TASR) – Cestári v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) opravia 24 havarijných úsekov cestných komunikácií za 3,3 milióna eur. Poslanci už opravy ciest v dvoch fázach schválili. S rekonštrukciou by sa malo začať v lete.

„V súčasnosti beží proces verejného obstarávania na dodávateľa. Ten je rozdelený na dve etapy, tak ako boli schválené finančné prostriedky. Ak pôjde všetko podľa plánu, práce by sa mohli začať v júni a trvať by mali do konca augusta,“ priblížil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák.

Najviac prostriedkov - až 240.000 eur - je určených na opravu prieťahu obcou Hažlín v okrese Bardejov. Druhú najvyššiu sumu na opravy si vyžiada rekonštrukcia úseku Malá Poľana – Rokytovce medzi okresmi Stropkov a Medzilaborce. Na to je vyčlenených 230.000 eur. Úsek Medzilaborce – Ňagov, rovnako ako spojnica Veľký Šariš – Medzany majú rozpočet zhodne vo výške 200.000 eur. Suma 190.000 eur je vyčlenená na rekonštrukciu prieťahu obcou Osikov a 180.000 eur na opravu úseku medzi obcami Ruská Kajňa – Oľka. Opraví sa však napríklad aj Solivarská ulica v Prešove.

Okrem rekonštrukcií havarijných úsekov poslanci schválili aj milión eur na výstavbu Kuzmányho ulice v Prešove a 90.000 eur na prípravu projektových dokumentácií kvôli oprave troch mostov a odstránenia štyroch zosuvov.

Ďalšie opravy sa budú tento rok realizovať prostredníctvom financií z európskych fondov. Pôjde o oblasť Poprad a Stará Ľubovňa, kde modernizácia zahŕňa spolu osem úsekov ciest v štyroch okresoch v hodnote 1,8 milióna eur. V rámci projektu Modernizácia ciest v PSK v oblasti Humenné, Svidník a Vranov nad Topľou sa opravuje 11 úsekov v objeme 2,2 milióna eur.