Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Súčasný primátor Anton Danko bude kandidovať na post primátora Popradu

Anton Danko Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Pre opätovnú kandidatúru sa rozhodol aj pre množstvo výziev zo strany Popradčanov a kvôli silnej podpore zo strany bývalého volebného rivala Milana Barana.

Poprad 9. júna (TASR) – Súčasný primátor Popradu Anton Danko dnes oznámil svoju kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách. Aj napriek svojmu vyhláseniu v minulosti, že sa o post primátora už uchádzať nebude, svoje rozhodnutie prehodnotil a dnes oznámil svoj vstup do bojov o kreslo prvého muža Popradu.

„Rýchlo meniaca sa doba prinášajúca ďalšie možnosti, výzvy a nové vízie pre ďalší rozvoj Popradu i podpora mnohých Popradčanov ma postupne priviedli k myšlienke opätovnej kandidatúry, ktorá sa definitívne premenila na rozhodnutie aj pod vplyvom obáv o ďalšie smerovanie nášho mesta. Pre tieto dôvody som sa rozhodol prehodnotiť moje predchádzajúce vyhlásenie a opätovne sa uchádzať o dôveru Popradčanov,“ uviedol dnes A. Danko.

Do volieb vstupuje súčasný primátor ako nezávislý občiansky kandidát. Jeho rozhodnutie ovplyvnilo najmä to, že by chcel zabezpečiť kontinuitu doterajšieho vývoja a rozvoja mesta i ďalšiu stabilizáciu všetkých zložiek mestskej správy a hospodárenia mesta. Pre opätovnú kandidatúru sa rozhodol aj pre množstvo výziev zo strany Popradčanov a kvôli silnej podpore zo strany bývalého volebného rivala Milana Barana.

Milan Baran na margo ich bojov v minulých voľbách povedal, že po nových skúsenostiach a poznaniach získaných pri spolupráci na vedení mesta vo funkcii druhého viceprimátora, ktorá mu umožnila pohľad z druhej strany, je presvedčený, že v súčasnej dobe je na funkciu primátora mesta Poprad stále najkompetentnejším kandidátom práve Anton Danko.

„Po niekoľkých volebných súbojoch s pánom primátorom Antonom Dankom som sa rozhodol v nadchádzajúcich komunálnych voľbách na post primátora mesta Poprad nekandidovať. Zároveň si dovoľujem poprosiť všetkých mojich sympatizantov, aby v nadchádzajúcich voľbách dali svoj hlas súčasnému primátorovi,“ objasnil Milan Baran.