Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Divoká jazda motorkára sa skončila poškodením policajného vozidla

Motorkári z celého Slovenska sa stretli na 10. zraze trenčianskeho motoklubu Black Kings v Opatovej. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Poškodením motocykla a policajného vozidla sa dnes skončila divoká jazda mladého motorkára v meste Vranov nad Topľou.

Vranov nad Topľou 5. februára (TASR) - Poškodením motocykla a policajného vozidla sa dnes skončila divoká jazda mladého motorkára v meste Vranov nad Topľou. Čakajú ho zrejme opletačky zo zákonom. Na staršej Yamahe, s ktorou sa snažil uniknúť pred mužmi zákona, totiž jazdil bez vodičského oprávnenia, s falošným evidenčným číslom a s vysokou rýchlosťou.

Mladý Vranovčan začal unikať dnes popoludní pred hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky na Dlhej ulici. Na viaceré výzvy polície, aby s motorkou zastavil, nereagoval a pokračoval v rýchlej jazde ďalej. Muži zákona ho zastavili približne až po dvojkilometrovej naháňačke na okraji mesta.

"Keď zišiel z motocykla, pustil ho na stojace policajné vozidlo, a poškodil jeho pravé predné dvere. Bolo zistené, že je to nevodič vo veku 18 rokov, motocykel údajne kúpil iba dnes a presúval sa na ňom podľa vlastných slov domov," uviedol pre TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove Juraj Sabol.

Motocyklista sa pri úteku pred policajtmi dopustil viacerých dopravných priestupkov. Po zastavení skončil v putách. Či bude aj z niečoho obvinený, ukáže ďalšie policajné vyšetrovanie. Spomínaná udalosť sa zaobišla bez zranení. Dychová skúška u vodiča motorky, ako aj oboch službukonajúcich policajtov dopadla s negatívnym výsledkom.