Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Do Prešova príde mobilná ambulancia aj s gigantickou maketou žily

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Roman Hanc

Ľudia, ktorí majú bolesti nôh a chcú získať bližšie informácie o ochoreniach žíl, mobilnú ambulanciu nájdu na Levočskej ulici. Vyšetrenie žíl bude dostupné v čase od 09.00 do 18.00 h.

Prešov 6. júna (TASR) – V Prešove sa v utorok 7. júna zastaví pojazdná ambulancia, ktorá v rámci projektu Vykročme spolu s Hnutím za zdravé nohy poskytne verejnosti zadarmo informácie o žilách. Ľudia, ktorí majú bolesti nôh a chcú získať bližšie informácie o ochoreniach žíl, mobilnú ambulanciu nájdu na Levočskej ulici. Vyšetrenie žíl odborníkmi bude dostupné v čase od 09.00 do 18.00 h. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

K dispozícii budú odborníci, ktorí ponúknu návštevníkom nielen poradenstvo a pomoc, ale aj odporúčania týkajúce sa liečby chronického žilového ochorenia, zdarma diagnostikujú, vyšetria a poradia, ako správne postupovať pri liečbe chronického žilového ochorenia,“ uviedla hovorkyňa.

Prešov je jedným zo 46 miest, kde sa táto akcia uskutočňuje. Mobilná ambulancia odštartovala v apríli a potrvá do konca júna.

Verejnosť si bude môcť názorne pozrieť, ako žila vyzerá zvnútra. Okrem ambulancie totiž bude k dispozícii aj nafúknutá gigantická maketa žily, ktorej vnútrom sa bude dať prejsť a ktorá poskytne záujemcom množstvo informácií o tomto ochorení.