Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Hladiny východoslovenských riek už nestúpajú

Na snímke rieka Laborec v Humennom 13. mája 2014, ktorej hladina už v dnešný deň nedosahuje úroveň ani 1. stupňa povodňovej aktivity. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Hladina Laborca nedosahuje dnes ráno už ani úroveň prvého stupňa povodňovej aktivity a stále klesá.

Humenné 13. mája (TASR) - Hladiny východoslovenských riek, ktoré boli v pondelok (12.5.) na úrovni zvýšených stupňov povodňovej aktivity (PA), z noci nadnes poklesli. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre dnešný deň iba jednu hydrologickú výstrahu pred povodňami, a to prvého stupňa pre okres Košice - okolie.

Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke SHMÚ dosahujú zvýšené hladiny tokov na východe Slovenska už iba prvý stupeň PA. Ide o Hornád v stanici Kysak, Torysu v Sabinove a Košických Olšanoch či Hornád v stanici Ždaňa. Hladiny spomínaných riek sa z noci nadnes ustálili a v posledných hodinách už nestúpajú.

Hladina Laborca, ktorá mala v pondelok výšku zodpovedajúcu druhému stupňu PA v staniciach Koškovce a Humenné, nedosahuje dnes ráno už ani úroveň prvého stupňa PA a stále klesá.

Podobne je to napríklad aj s hladinou Výravy v stanici Jabloň, ktorá dosahovala v pondelok popoludní úroveň druhého stupňa PA a dnes má už výšku nezodpovedajúcu povodňovej aktivite.

Fotogaléria: Hladiny východoslovenských riek už nestúpajú