Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Pri Hôrke sa zrazil autobus s osobným autom

Ilustračná snímka Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Pri zrážke sa v osobnom aute z Poľska zranila jedna osoba ťažko a jedna ľahko a v autobuse sa zranilo ľahko ďalších šesť ľudí.

Hôrka 31. mája (TASR) - Na ceste 1/18 pri obci Hôrka v popradskom okrese sa v sobotu večer zrazilo osobné auto s autobusom. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR uviedol, že pri zrážke sa v osobnom aute zranila jedna osoba ťažko a jedna ľahko.

Okrem toho sa v autobuse zranilo ľahko ďalších šesť ľudí. Na mieste zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe. "Osobné auto bolo z Poľska, predpokladáme, že išlo o čelnú zrážku," dodal operačný dôstojník s tým, že nehoda sa stala krátko pred 19.00 h a hasiči na mieste ešte stále zasahujú.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, že v dôsledku vážnej dopravnej nehody na ceste 1/18 križovatka na Spišský Štiavnik medzi Popradom a Prešovom je cesta čiastočne blokovaná. Zároveň žiada vodičov, aby boli trpezliví a dodržovali pokyny polície, ktorá na mieste riadi premávku.