Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Horskí záchranári ratovali v Tatrách dvoch turistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Český turista pre celkové vyčerpanie nedokázal samostatne pokračovať v túre.


Vysoké Tatry 23. júla (TASR) - Horskí záchranári dnes v popoludňajších hodinách pomáhali 78-ročnému českému turistovi vo Vysokých Tatrách. Pre celkové vyčerpanie nedokázal ďalej samostatne pokračovať v túre.

Ako na svojej webovej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), spolu s manželkou absolvoval túru z Hrebienka do Tatranskej Lomnice cez Studenovodské vodopády. O pomoc záchranárov požiadali nad Tatranskou Lomnicou.

Príslušníci HZS mužovi po príchode poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a transportovali ho k Domu HZS, kde ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Slovenka si počas túry vo Veľkej Studenej doline poranila ruku

Horskí záchranári dnes vo Vysokých Tatrách pomáhali zranenej 59-ročnej slovenskej turistke. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Žena si počas túry vo Veľkej Studenej doline poranila ruku. Za pomoci manžela sa jej do príchodu záchranárov podarilo dostať k rázcestiu do doliny. Príslušníci HZS zranenú turistku s podozrením na zlomeninu zápästia na mieste ošetrili.

Pomocou terénnej štvorkolky ju transportovali k Domu HZS v Starom Smokovci, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.