Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Mladík z Humenného predával drogy, hrozí mu 10-ročné väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/U.S. DEA

Zo zadržaných 10 gramov marihuany by bolo možné vyrobiť 31 až 70 jednorazových dávok drogy.

Humenné 20. marca (TASR) - Obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, vzniesla polícia voči 20-ročnému Humenčanovi. Hrozí mu niekoľkoročné väzenie.

"Obvinený si mal zadovažovať drogy, konkrétne marihuanu, ktorú prechovával u seba ako aj na iných miestach a rovnako ju pripravoval na distribúciu. Muž túto látku predával v rôznych množstvách v  Humennom a okolí," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Počas policajnej kontroly vydal spomínaný Humenčan mužom zákona sklenenú fľašu obsahujúcu 18 papierových skladačiek so zelenou sušinou. Podľa predbežných výsledkov kriminalisticko-expertízneho skúmania by malo ísť o vysušené časti rastliny konope v celkovej hmotnosti 10 gramov.

"Z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť 31 až 70 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinený muž je stíhaný na slobode," uzavrel Džobanik s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.