Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Na Pochode vďaky v Humennom sa zúčastnilo päť stredných škôl

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Myšlienky sa ako prvá ujala riaditeľka hotelovej akadémie Mariana Chudíková.

Humenné 21. júna (TASR) – Na druhom ročníku Pochodu vďaky venovanom pamiatke protifašistických bojovníkov sa zúčastnilo päť humenských stredných škôl. Súčasťou desať kilometrov dlhej túry, ktorú v piatok absolvovalo 160 účastníkov pochodu, bol pietny akt kladenia vencov k pomníku partizánskej skupiny Jánošíkova družina nad obcou Vinné.

TASR o tom informoval iniciátor podujatia Ivan Hopta, člen komisie školstva, mládeže, telesnej výchovy a športu pri Zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja.

"V súčasnosti sa v našej spoločnosti veľmi veľa hovorí o tom, že je potrebné zintenzívniť boj proti neonacistickým názorom, ktoré sa na Slovensku začali opäť vyskytovať. Myslím si, že mladá generácia skôr ako nejaké mentorovanie prijme podujatie, na ktorom sa o tom bude hovoriť a na ktorom sa sama presvedčí, že je potrebné vzdávať úctu našim dedom a pradedom, ktorí bojovali proti fašizmu," vysvetlil Hopta dôvod, prečo s nápadom usporiadať Pochod vďaky oslovil riaditeľov stredných škôl v Humennom.

Myšlienky sa ako prvá ujala riaditeľka hotelovej akadémie Mariana Chudíková. Škola sa tak stala hlavným organizátorom podujatia, ktoré finančne podporil Prešovský kraj. Na tomto ročníku sa okrem pôvodných účastníkov z minulého roka, hotelovej akadémie, strednej zdravotníckej školy a strednej odbornej školy polytechnickej, zúčastnili aj žiaci a pedagógovia z obchodnej akadémie a štátneho gymnázia.