Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Jarnú lyžovačku si môžu lyžiari užiť vo viacerých strediskách

Foto: TASR/František Iván

„Na tatranských zjazdovkách na Štrbskom Plese je 100 centimetrov snehu a podmienky na jarnú lyžovačku veľmi dobré," informovala Zuzana Fabianová.

Vysoké Tatry 21. marca (TASR) – Pravú jarnú lyžovačku si v regióne Vysokých Tatier môžu lyžiari užiť vo viacerých strediskách. Hoci niektoré z nich, ako napr. Ski Monkova dolina, Podbanské Ski či Kubašok v Spišskom Bystrom, už svoju prevádzku ukončili, stále ostali možnosti, kde sa ešte lyžovať dá.

„U nás sme prevádzku obmedzili na piatok, sobotu a nedeľu, ostatné dni je zatvorené, ale stále máme veľmi dobré podmienky na lyžovanie. Na zjazdovkách je do 60 centimetrov snehu určite. Musím povedať, že zjazdovky sú ozaj fantastické, keďže v noci primrzne, cez deň máme slniečko, len ľudí je teraz akosi menej. Takéto podmienky mali byť v decembri,“ priblížil vedúci strediska Ždiar – Strednica Marián Bekeš. Verí, že sa u nich bude dať lyžovať až do Veľkej noci.

Počas celého týždňa je zatiaľ v prevádzke stredisko Ski Centre Levoča v Levočských vrchoch, kde je momentálne na zjazdovkách 35 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Podobná situácia je aj v Ski Bachledova, kde je 50 až 60 centimetrov snehu a prevádzka zatiaľ neobmedzená. V Slovenskom raji už všetky strediská ukončili prevádzku, podobne aj v Spišskej Magure.

Stále veľmi dobré podmienky však hlási stredisko Bachledova Deny, kde je 50 až 60 centimetrov snehu. Prevádzka tu však je už len cez víkend, počas Veľkej noci bude otvorené od 2. do 7. apríla. Naďalej veľmi dobré podmienky sú v oboch lyžiarskych strediskách v Lopušnej doline neďaleko Svitu, tie sú v prevádzke počas celého týždňa. Ski – Tatrasvit má na zjazdovke 55 centimetrov snehu, Svit – Lopušná dolina od 30 do 80 centimetrov snehu. V neďalekom stredisku Snowpark Lučivná hlásia taktiež stále veľmi dobré podmienky na lyžovanie, na zjazdovke s výhľadom na panorámu Tatier je momentálne 45 centimetrov a prevádzka neobmedzená.

„Na tatranských zjazdovkách na Štrbskom Plese je 100 centimetrov snehu a podmienky na jarnú lyžovačku veľmi dobré. Ideálne podmienky má aj lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici, kde je od 55 do 70 centimetrov snehu, veľmi dobré podmienky sú stále v Lomnickom sedle, kde je 120 centimetrov prírodného snehu. Prevádzkovatelia horských stredísk veria, že lyžovačka v Tatrách môže vďaka prajnému počasiu vydržať až do konca apríla,“ informovala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts. Lyžovať vo Vysokých Tatrách sa dá ešte stále počas celého týždňa.