Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Prvá pomoc v okrese Kežmarok bude od 1. apríla v nových priestoroch

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Zubnú pohotovosť pre pacientov z okresov Kežmarok a Stará Ľubovňa zabezpečuje už len popradská nemocnica vo svojich priestoroch.

Kežmarok/Poprad 27. marca (TASR) - Lekársku službu prvej pomoci (LSPP) pre dospelých v okrese Kežmarok bude od 1. apríla 2017 zabezpečovať Nemocnica Poprad, a. s., v priestoroch Polikliniky na Hviezdoslavovej ulici v Kežmarku. TASR o tom informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda. Zároveň poznamenala, že zubnú pohotovosť pre pacientov z okresov Kežmarok a Stará Ľubovňa zabezpečuje už len popradská nemocnica vo svojich priestoroch.

"LSPP nájdu pacienti na prízemí polikliniky, v priestoroch, ktoré v dopoludňajších hodinách slúžia Ortopedickej ambulancii," priblížila hovorkyňa nemocnice. Činnosť LSPP pre dospelých organizuje popradská nemocnica v spolupráci so všeobecnými lekármi pre dospelých z okresu Kežmarok. Organizátor zabezpečuje komplexné poskytovanie zdravotných služieb, vrátane dopravnej zdravotnej služby.

"Stomatologickú LSPP pre okresy Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa zabezpečuje popradská nemocnica. Ambulancia sa nachádza v budove hlavnej vrátnice na prvom poschodí, číslo dverí 102," priblížila Galajda. Ordinačné hodiny zubnej pohotovosti sú počas víkendov a sviatkov od 9.00 do 12.00 h. Počas zimných a letných prázdnin je stomatologická LSPP v prevádzke aj počas pracovného týždňa od 15.30 do 18.00 h.