Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Lístky na MHD v Prešove si zakúpite aj bezkontaktnou platobnou kartou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Pri platbe kartou si najprv treba zvoliť cestovný lístok v požadovanej sume, potom stlačiť tlačidlo platba kartou, priložiť platobnú kartu k terminálu a počkať na vydanie cestovného lístka.

Prešov 12. marca (TASR) – V Prešove si verejnosť môže po novom kúpiť cestovné lístky na mestskú hromadnú dopravu (MHD) aj platobnou kartou. Dopravný podnik mesta Prešov nainštaloval tri automaty na cestovné lístky, ktoré akceptujú platbu bezkontaktnou platobnou kartou.

Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, kúpiť si cestovný lístok platobnou kartou bude možné na zastávkach Na Hlavnej (smer sídlisko Sekčov), ďalej na Karpatskej na Sekčove a na zastávke Centrum na Sídlisku III. Na automatoch je vyznačená možnosť platby platobnou kartou.

„Pri platbe kartou si najprv treba zvoliť cestovný lístok v požadovanej sume, potom stlačiť tlačidlo platba kartou, priložiť platobnú kartu k terminálu a počkať na vydanie cestovného lístka,“
opísala postup pri novom automate hovorkyňa.

Okrem klasických papierových cestovných lístkov prešovský dopravca poskytuje už sedem rokov aj službu predaja SMS cestovného lístka zakúpeného prostredníctvom mobilného telefónu vo forme SMS správy.