Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Prešov komunikuje s verejnosťou aj cez sociálnu sieť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zámerom primátorky je prostredníctvom tejto stránky robiť aj rôzne súťaže so zameraním na Prešov, jeho históriu i budúcu podobu.

Prešov 1. novembra (TASR) – Mesto Prešov spustilo komunikáciu s verejnosťou aj prostredníctvom sociálnej siete. V uplynulých dňoch vytvorilo svoj oficiálny facebookový profil, cez ktorý sú užívatelia stránky informovaní o dianí v meste.

Na sociálnej sieti sú zverejňované informácie z webovej stránky mesta. Podľa slov primátorky Prešova Andrey Turčanovej bola stránka vytvorená predovšetkým za účelom propagácie udalostí, akcií mesta, jeho činnosti a zdieľania dôležitých informácií pre obyvateľov.

"Aj keď máme mestský web a mestský magazín, väčšina ľudí uprednostňuje komunikáciu a informovanie cez sociálne siete," konštatovala Turčanová, ktorá tento krok iniciovala. Vytvára sa tým podľa nej aj ďalší priestor na podnety a námety pre obyvateľov. "Chceme, aby bolo mesto bližšie občanom, všetkým vekovým kategóriám," dodala.

Zámerom primátorky je prostredníctvom tejto stránky robiť aj rôzne súťaže so zameraním na Prešov, jeho históriu i budúcu podobu. Turčanová podľa informácií z radnice ďalej naznačila, že sa pracuje aj na novom dizajne mestského webu a ďalších novinkách týkajúcich sa propagácie mesta.

Prešovskú facebookovú stránku nájdu záujemcovia na adrese https://www.facebook.com/msupresov.