Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Muž si požičal 20-tisíc eur, doteraz ich nevrátil

Ilustračné foto

Polícia obvinila 55-ročného Jána z podvodu, požičal si totiž peniaze a doteraz ich nevrátil. Za tento čin mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Poprad 12. novembra (TASR) – Polícia obvinila muža spod Tatier z podvodu, požičal si totiž peniaze a doteraz ich nevrátil. Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová informovala, že trestná sadzba pri tomto prečine, ktorého sa mal dopustiť 55-ročný Ján, je stanovená na trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

"Z tohto trestného činu obvinil Jána vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. V júli 2011 si v Kežmarku požičal od 50-ročného Jozefa z Bratislavy finančnú hotovosť vo výške 20.000 eur, pričom peniaze mal vrátiť v priebehu niekoľkých dní. To ale napriek opakovaným telefonickým i písomným výzvam zo strany Jozefa neurobil," priblížila Migaľová. Podvodná na tomto konaní bola podľa nej skutočnosť, že Ján si peniaze požičal aj napriek tomu, že už v čase pôžičky si bol vedomý, že ich nebude môcť v dohodnutej lehote vrátiť.

"Obvinený týmto konaním obohatil seba o finančnú čiastku 20.000 eur. Muž je stíhaný na slobode," uzavrela hovorkyňa.