Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Na Šariši otvorili všetky volebné miestnosti načas

Na snímke volebná schránka v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Celkovo majú zriadených 232 okrskov.

Prešov 6. apríla (TASR) - V okresoch Prešov, Sabinov, Bardejov, Stropkov a Svidník otvorili v sobotu o 7.00 h všetky volebné miestnosti na voľbu prezidenta. Ako TASR potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie, nevyskytli sa žiadne komplikácie.

"Nikto nám nehlásil žiaden problém, to znamená, že volebné miestnosti sú otvorené a všetko funguje," uviedol pre TASR Vladimír Borecký, predseda okresnej volebnej komisie v Prešove, do pôsobnosti ktorej patrí i okres Sabinov. Celkovo majú zriadených 232 okrskov.

Všetky volebné miestnosti boli podľa zapisovateľky okresnej volebne komisie v Stropkove Ľubice Čarnej otvorené i v okrese Stropkov. Celkovo je tam zriadených 52 okrskov.

V okrese Svidník, kam patrí i mesto Giraltovce, je zriadených 78 okrskov. Všetky volebné miestnosti boli podľa vedúceho odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu vo Svidníku Martina Miščíka otvorené.

Ako uviedla zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Bardejove Galina Lacová Ščerbáková, v okrese Bardejov otvorili všetky volebné miestnosti. Celkovo je zriadených 116 okrskov.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. V prezidentských voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu (ŠÚ) SR hlasovať vyše 4,3 milióna osôb. Občania môžu svoj hlas odovzdať v 5938 volebných okrskoch. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.