Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Návštevníci cintorína v Medzilaborciach nájdu informácie na internete

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Mesto aj takýmto spôsobom rozširuje cintorínske služby pre občanov.

Medzilaborce 22. januára (TASR) – Návštevníci cintorína v Medzilaborciach majú od nového roka k dispozícii aj ten virtuálny. Miesto posledného odpočinku svojho príbuzného alebo známeho tak môžu nájsť aj na internete. Mesto aj takýmto spôsobom rozširuje cintorínske služby pre občanov.

Zdrojom podkladov pre virtuálny cintorín je evidencia hrobových miest mesta. "Na portáli môžu záujemcovia nájsť zomrelých podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape cintorína, prezrieť si fotografie náhrobkov. K dispozícii sú údaje o dátumoch narodení, úmrtí a pochovaní zomrelých, údaje o ich menách a priezviskách, prípadne o platbách a uzavretých zmluvách. Portál je okrem slovenčiny plnohodnotne lokalizovaný aj do češtiny, angličtiny, nemčiny a maďarčiny," vysvetľuje samospráva na svojej webovej stránke. Slúži nielen občanom mesta, ale aj širšej verejnosti ako komunikačné rozhranie pre používateľov internetu z celého sveta.

Návštevníci portálu majú podľa mesta možnosť využiť aj ďalšiu originálnu službu. "Na virtuálnom cintoríne môžu položiť na 24 hodín veniec, kyticu a zapáliť sviečku alebo kahan s možnosťou zanechať pri každom hrobe krátky odkaz s menom, textom a dátumom návštevy. Aspoň takouto sprostredkovanou formou si môžu na diaľku uctiť svojich blízkych," informuje samospráva.

Virtuálny cintorín môžu záujemcovia nájsť na adrese www.medzilaborce.cintoriny.sk.