Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Na okresnom úrade v Snine otvorili nové klientske centrum

Ilustračné foto Foto: Tasr/Oliver Ondráš

V rámci klientskeho centra s integrovanou agendou štátnej správy pracujú viaceré odbory.

Snina 21. marca (TASR) - Na východe Slovenska pribudlo ďalšie klientske centrum súvisiace s reformou ESO – efektívna, spoľahlivá a otvorená štátna správa.

"Som rád, že sa nám po Svidníku, Stropkove, Starej Ľubovni a Kežmarku, podarilo otvoriť v Snine v poradí piate klientske centrum na území Prešovského kraja. Dokopy ich je na Slovensku už osem," informoval dnes v Snine minister vnútra SR Robert Kaliňák.

V rámci klientskeho centra s integrovanou agendou štátnej správy pracujú odbory katastra, životného prostredia, živnostenského podnikania, cestnej dopravy a pozemných komunikácií, pozemkový a lesný odbor, ale aj dopravný inšpektorát a oddelenie dokladov. Realizuje sa tam zároveň overovanie listín a podpisov.

Za niektorými z uvedených pracovísk museli dochádzať obyvatelia Sniny v minulosti do susedného okresného mesta Humenné. "Dnes to už vedia vybaviť na jednom mieste. Za rovnaké náklady tu tak dokážu vybaviť až päť nových agend," priblížil Kaliňák.

Na 13 pracoviskách klientskeho centra, ktoré sídli v priestoroch Okresného úradu na Partizánskej ulici v Snine, poskytuje služby občanom v integrovaných agendách 21 vyškolených zamestnancov. Do testovacej prevádzky ho uviedli 17. februára tohto roka. Centrum vybaví v priemerne takmer 150 ľudí denne.