Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Falošní sociálni pracovníci ponúkli babke opravu kúpeľne. Okradli ju

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Jeden z páchateľov využil priestor, keď sa nachádzal v izbe domácej pani a vzal jej obálku, v ktorej bolo 2000 eur. Z miestnosti následne ušiel.

Hostovice 7. marca (TASR) - Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a zločin porušovania domovej slobody, ktorých sa dopustili v sobotu (4. 3.) v Hostoviciach v Sninskom okrese dve doposiaľ nestotožnené osoby.

Ako TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, muž a žena prišli v čase obeda do dvora jedného z rodinných domov, v ktorom žije 87-ročná Mária a jej 64-ročná dcéra. Obaja tvrdili, že sú 'zo sociálky' a chcú vidieť kúpeľňu, pretože ponúkajú príspevok na jej opravu v sume 600 eur. Jeden z páchateľov využil priestor, keď sa nachádzal v izbe domácej pani a vzal jej obálku, v ktorej bolo 2000 eur. Z miestnosti následne ušiel.

Polícia zistila, že páchatelia z miesta činu odišli na osobnom motorovom vozidle zn. Škoda Octavia striebornej, príp. bielej farby. Evidenčné číslo auta sa malo začínať BL.

Dcéra poškodenej opísala podozrivé osoby. Muž mohol mať podľa jej slov medzi 50 až 60 rokov, mal tmavé vlasy, po bokoch prešedivené, výšku približne 180 centimetrov, bol strednej postavy. Oblečený mal hnedý trojštvrťový kabát.

Žena mohla mať od 30 do 40 rokov, na hlave mala červenú baretku alebo čiapku, oblečený mala červený trojštvrťový kabát, čierne nohavice a červenú obuv. Vlasy mala schované pod pokrývkou hlavy, na očiach mala tmavé okuliare.

Polícia po osobách intenzívne pátra. "Ak by mal niekto informácie, ktoré by mohli viesť k vypátraniu páchateľov, nech to ohlási na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na známom telefónnom čísle 158," vyzýva hovorkyňa.

Zákon v takomto prípade stanovuje trest odňatia slobody na tri až desať rokov.