Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Počet obyvateľov Spišskej Belej každoročne stúpa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Za posledných 11 rokov samospráva zaznamenáva stúpajúcu tendenciu nárastu obyvateľstva. Zo štatistického sumáru vyplýva, že za viac ako dekádu počet obyvateľov Spišskej Belej vzrástol o 390.

Spišská Belá 9. januára (TASR) – Počet obyvateľov podtatranského mestečka Spišská Belá každoročne narastá, k 31. decembru 2018 oproti predošlému roku stúpol o takmer tri desiatky. „Je to potešiteľná správa, že nás tu žije každý rok viac ľudí, a teda životné podmienky v Spišskej Belej sú atraktívne a príťažlivé pre ďalších občanov, ktorí sa tu chcú usadiť. Kým ku koncu roka 2017 nás v Spišskej Belej žilo 6612, k rovnakému dátumu roka 2018 to už bolo 6640,“ konštatovala Edita Svocáková z tamojšieho mestského úradu.

Za posledných 11 rokov je to podľa nej konštantný jav, keď samospráva zaznamenáva stúpajúcu tendenciu nárastu obyvateľstva. Zo štatistického sumáru vyplýva, že za viac ako dekádu počet obyvateľov Spišskej Belej vzrástol o 390 a došlo teda k 6,2-percentnému zvýšeniu počtu obyvateľov s trvalým pobytom v meste. V spomínanom počte 6640 občanov je už zahrnutých aj 75 ľudí, ktorí sa do mesta v uvedenom roku prisťahovali a 81 obyvateľov, ktorí si v priebehu vlaňajška prestali uvádzať trvalý pobyt v Spišskej Belej.

„Žiaľ, navždy sme sa vlani rozlúčili so 70 našimi spoluobčanmi, ktorí zomreli a k tým smutnejším udalostiam patria aj rozvody, ktoré sa nevyhli ani našim spoluobčanom. V štatistikách v Spišskej Belej za rok 2018 zostane zaknihovaných desať rozvodov,“ doplnila Svocáková s tým, že, naopak, radosť zo svadieb a nových manželstiev mali v meste 40-krát. Radnica verí, že k 84 deťom, ktoré sa vlani v meste narodili, pribudnú ďalšie aj v tomto roku.