Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody, ktorá sa stala v Prešove

Ilustračné foto. Foto: TASR

K dopravnej nehode došlo tak, že vodič vedúci auto značky Citroën Jumpy na priechode pre chodcov pravým spätným zrkadlom zachytil 18-ročného chodca Mareka a následne aj 17-ročného chodca Frederika.

Prešov 7. januára (TASR) - Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody motorového vozidla s dvomi chodcami, ktorá sa stala v piatok (4. 1.) o 12.30 h na ulici Armádneho generála Svobodu v Prešove na riadne vyznačenom priechode pre chodcov za zastávkou mestskej hromadnej dopravy Pavla Horova v smere na Ľubotice.

K dopravnej nehode došlo tak, že vodič vedúci auto značky Citroën Jumpy na priechode pre chodcov z doposiaľ nezistených príčin pravým spätným zrkadlom zachytil 18-ročného chodca Mareka a následne prednou časťou vozidla aj 17-ročného chodca Frederika. Obaja chodci boli zranení," informovala v pondelok prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že u vodiča požitie alkoholických nápojov nezistili. Na motorovom vozidle vznikla škoda približne 1000 eur.

Polícia žiada vodičov, ktorí v tom čase jazdili cez uvedený úsek, ako aj občanov nachádzajúcich sa v blízkosti miesta dopravnej nehody o poskytnutie informácií o tejto udalosti. "Svedkovia sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 0961 80 35 14 alebo na čísle 158. Osobne je možné podať informácie na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na našej facebookovej stránke Policajného zboru," uzavrela Ligdayová.