Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Prešovský kraj

Mužovi z Prešova hrozí za krádež alkoholu až trojročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž si vzal jednu fľašu alkoholu, vložil si ju za pás nohavíc a prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia.

Prešov 27. júna (TASR) - Mužovi, ktorého v pondelok (25.6.) zadržal pracovník SBS v predajni na Prostějovskej ulici v Prešove, hrozí za krádež až trojročné väzenie. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Policajná hliadka na mieste oznámenie preverila a zistila, že muž menom Dávid v predajni vzal jednu fľašu alkoholu, vložil si ju za pás nohavíc a prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia. Následne ho zadržal pracovník SBS. Dávid bol za podobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý v blokovom konaní. Konal tak napriek tomu, že bol za takýto čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený," uviedla Ligdayová.

Na základe týchto skutočností poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči 20-ročnému Dávidovi z Veľkého Šariša z prečinu krádeže.

"Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky," dodala krajská policajná hovorkyňa.