Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila dvoch mužov z Prešovského kraja, šoférovali opití

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Policajti oboch mužov obmedzili na osobnej slobode, obvinili ich z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Terňa/Modra nad Cirochou 8. júna (TASR) - Polícia obvinila vo štvrtok (7.6.) dvoch mužov z Prešovského kraja z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ako v piatok informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, v prvom prípade išlo o 47-ročného muža z obce Modra nad Cirochou v Humenskom okrese, ktorý po ceste v dedine viedol popoludní jednonápravový malotraktor bez evidenčných čísel s vlečkou. Policajti pri kontrole vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom viac ako 2,5 promile.

V druhom prípade zastavila policajná hliadka v obci Terňa v Prešovskom okrese okolo 21. h 26-ročného miestneho muža na babete. "Upozornil na seba nekoordinovanou jazdou od pravého k ľavému okraju vozovky. Pri kontrole policajtom nepredložil potrebné doklady na vedenie a prevádzku motorového vozidla, pričom následnou lustráciou sa zistilo, že moped viedol bez príslušného vodičského oprávnenia," priblížil. Vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom takmer 1,4 promile.

Policajti oboch mužov obmedzili na osobnej slobode, obvinili ich z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Obaja sú stíhaní v tzv. super rýchlom konaní," uzavrel Džobanik.