Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Prešovský kraj

Pri Kolbovciach došlo k výrubu minimálne 200 stromov

ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Trestný čin sa mal stať vlani asi v mesiacoch október a november bez súhlasu vlastníkov pozemkov, ako aj príslušného orgánu ochrany prírody a krajiny a bez vyznačenia drevín určených na výrub.

Kolbovce 7. marca (TASR) - Polícia vyšetruje prípad pravdepodobne nelegálneho výrubu najmenej 200 stromov pri obci Kolbovce v okrese Stropkov. Vyšetrovateľ okresnej polície vo Svidníku začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania ochrany stromov a krov. Podľa polície trestný čin sa mal stať vlani asi v mesiacoch október a november bez súhlasu vlastníkov pozemkov, ako aj príslušného orgánu ochrany prírody a krajiny a bez vyznačenia drevín určených na výrub.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, k výrubu došlo na poľnohospodárskej pôde vo vlastníctve štátu zastúpenej odborom starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Stropkove. Spôsobenú spoločenskú škodu odhadli nad 2660 eur. Pokiaľ sa podarí zistiť a usvedčiť páchateľa, hrozí mu odňatie slobody až na tri roky.