Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Polícia zachránila ženu, ktorá sa pokúsila spáchať samovraždu

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa jeho slov oznámil 62-ročný muž v dopoludňajších hodinách na linku 158, že si jeho manželka podrezala žily.

Vranov nad Topľou 17. januára (TASR) - Policajná hliadka zachránila v pondelok (16. 1.) ženu z Vranova nad Topľou po tom, čo sa pokúsila spáchať samovraždu. TASR o tom informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa jeho slov oznámil 62-ročný muž v dopoludňajších hodinách na linku 158, že si jeho manželka (64 rokov) podrezala žily. "Keďže najbližšia policajná hliadka bola hneď na vedľajšej ulici, policajti boli u oznamovateľa do dvoch minút," priblížil hovorca.

Ženu našli policajti nehybnú v kúpeľni, pričom na zápästiach a krku mala rezné poranenia, z ktorých silne krvácala. Aj napriek tomu javila známky života. Obaja príslušníci sa snažili zastaviť krvácanie. "Všetky kroky policajti koordinovali s operátorom linky 155. Ženu sa týmto spôsobom podarilo do príchodu záchranárov zastabilizovať," vysvetlil Džobanik.

Po príchode rýchlej zdravotnej pomoci policajti spolu s lekárom preniesli ženu do predsiene bytu, kde začala reagovať na podnety. Po poskytnutí ďalšej neodkladnej starostlivosti ju previezli na oddelenie ARO do vranovskej nemocnice.