Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Poprad investuje do kruhovej križovatky i verejného osvetlenia

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na tento zámer popradská samospráva vyčlenila 250.000 eur, ďalších 300.000 eur prispeje Prešovský samosprávny kraj.


Poprad 22. januára (TASR) - Tento rok má podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka priniesť uskutočnenie mnohých plánov, ktoré si vedenie samosprávy určilo. Medzi investičné zámery mesta Poprad sa podľa neho zaradí najmä prestavba križovatky štátnej cesty na Ulici slovenského odboja a mestskej komunikácie na Hraničnej ulici na kruhovú križovatku. Na tento zámer popradská samospráva vyčlenila 250.000 eur, ďalších 300.000 eur prispeje Prešovský samosprávny kraj.

"Mal by sa stabilizovať svah na Kukučínovej ulici v mestskej časti Stráže, rekonštrukciou by mali prejsť mestské komunikácie a chodníky na ulici Staré ihrisko, začať by sa malo aj s výstavbou mosta pre peších a cyklistov ponad štátnu cestu v smere na Rožňavu," priblížil primátor. Vybudovať by sa malo i parkovisko pri Národnom tréningovom centre a hokejová tréningová hala, pribudnúť by mal aj skejtpark. V podtatranskej metropole by mal pribudnúť i cyklistický chodník od mestského úradu smerom do mestskej časti Spišská Sobota. Futbalové ihrisko v mestskej časti Stráže by malo dostať nové oplotenie, pribudnúť by mala aj prístavba budovy Materskej školy na Podtatranskej ulici či oplotenie zariadenia pre seniorov. Samospráva by mala spolufinancovať projekt na triedený zber komunálnych odpadov a mechanicko-biologickú úpravu komunálnych odpadov.

Do nového roka vstúpilo mesto Poprad s tým, že si po 20 rokoch samostatne spravuje tepelné hospodárstvo. Teplo má v podtatranskej metropole od 1. januára na starosti Popradská energetická spoločnosť, ktorej 100-percentným vlastníkom je mesto. "Od nového roka dochádza tiež k zmene systému v školskom stravovaní, vytvoreniu jednotného jedálneho lístka na všetkých popradských základných školách," povedal Švagerko. Primátor doplnil, že radnica sa v tomto roku chystá na veľkú investíciu do verejného osvetlenia a rekonštrukcie mestských školských zariadení. "Keď to porovnám s predchádzajúcim obdobím, keď som bol poslancom, tak ideme kontinuálne. Každý rok sú dostatočné investície," uzavrel popradský primátor.