Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Správa mestských komunikácií v Poprade využíva leto na údržbu ciest

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

V jednom prípade pristúpila SpMK k reklamácii už hotového diela, a to na cyklochodníku v smere na Kvetnicu.

Poprad 15. júla (TASR) - Pracovníci Správy mestských komunikácií (SpMK) v Poprade využívajú letné mesiace na nevyhnutnú údržbu mestských ciest a chodníkov. „Našich pracovníkov je možné počas leta stretnúť na viacerých miestach. Opravujeme chodníky, schody, lávky, jednoducho všetko to, čo si vyžaduje aktuálna situácia. Snažíme sa postupovať systematicky tak, aby sme dokázali prioritne opraviť tie miesta, ktoré sú využívané chodcami či motoristami čo najviac,“ uviedol riaditeľ SpMK Peter Fabian.

Na hlavnom pešom ťahu zo železničnej stanice do centra mesta takto začala rekonštrukcia lávky cez rieku Poprad, na ktorej budú pôvodné skorodované plechy nahradené pevnejšou konštrukciou s novými oceľovými platňami. Viacero opráv zrealizovali pracovníci SpMK aj na Námestí sv. Egídia, kde boli opravené schody pri zvonici, ako aj na viacerých miestach rozpadnuté palisády. Tie sa dočkali výmeny aj v okolí dospelých stromov na Mnoheľovej ulici.

„Z ďalších činností stoja za zmienku lokálne opravy ciest, kosba krajníc mestských komunikácií, striekanie vodorovného dopravného značenia, priebežné čistenie kanalizačných šácht,“ doplnil hovorca mesta Poprad Marián Galajda. V jednom prípade pristúpila SpMK k reklamácii už hotového diela, a to na cyklochodníku v smere na Kvetnicu. Došlo tu na jednom mieste k čiastočnému sieťovému rozpadu, čo zhotoviteľ opraví v rámci záručnej doby diela.

„Najväčšou opravou miestnej komunikácie v tomto roku je rekonštrukcia cesty na Hviezdoslavovej ulici v hodnote viac ako 318.000 eur, ktorú bude realizovať spoločnosť STRABAG. Začne vo štvrtok 16. júla a hotová by mala byť do 90 dní,“ uzavrel hovorca.