Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Kandidatúru na primátora Popradu oznámil aj Jozef Švagerko

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Popradský mestský poslanec i poslanec Prešovského samosprávneho kraja Jozef Švagerko ohlásil svoju kandidatúru na post primátora mesta Poprad.

Poprad 10. júna (TASR) – Popradský mestský poslanec i poslanec Prešovského samosprávneho kraja Jozef Švagerko ohlásil svoju kandidatúru na post primátora mesta Poprad.

„Poprad potrebuje zmenu a tým aj ponuku nových nápadov a myšlienok. Chcem v ňom vytvárať vhodné podmienky pre mladých ľudí, ich vzdelávanie, strednej generácii zabezpečiť hlavne prácu a relax a seniorom pomáhať prežívať dôstojnú starobu. Ponúkam ľuďom to, čo im chýba, otvorenosť, ľudskosť, priestor pre dobré a zmysluplné nápady a novú kultúru vzťahov,“ uviedol Švagerko.

Podľa neho je dôležité posunúť ďalej mesto Poprad s jeho prírodou tak, aby sa stalo hlavným mestom cestovného ruchu. Malo by sa inšpirovať u poľských susedov v mestách ako Zakopané a Nowy Targ a naučiť sa od nich ako prilákať turistov a postarať sa o nich. Chce otvoriť mesto nadaným a talentovaným ľuďom, dať zelenú dobrým a prospešným projektom, ale dať aj stopku tým, ktorí by chceli sledovať len svoje vlastné ciele a záujmy.

Rodený Popradčan Jozef Švagerko má 47 rokov a okrem obdobia štúdia na Vysokej škole poľnohospodárskej v Nitre žije v tomto meste. Vyše 20 rokov sa venuje ekonomike a účtovníctvu. Od roku 2010 pôsobí ako mestský poslanec a v ostatných voľbách do VÚC sa stal tiež poslancom Prešovského samosprávneho kraja.