Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

VIDEO: Na popradskej stanici nahlásili bombu, mala byť vo vlaku

Na snímke policajný pyrotechnik za pomoci zrkadla prehľadáva podvozok IC vlaku spoločnosti RegioJet v ktorom anonym nahlásil umiestnenie bomby na hlavnej vlakovej stanici v Poprade vo štvrtok 31. marca 2016. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Všetci cestujúci boli z rýchlika smerujúceho z Prahy do Košíc evakuovaní.

Poprad 31. marca (TASR) – Bomba, ktorá bola dnes popoludní nahlásená vo vlaku spoločnosti RegioJet, sa pri prehliadke na železničnej stanici v Poprade nenašla. Informáciu pre TASR potvrdilo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Dnešné zdržanie a zdĺhavé prehľadávanie vlaku v Poprade bolo neodôvodnené a zbytočné, pretože nehrozilo žiadne bezpečnostné riziko. Polícia Slovenskej republiky túto informáciu mala, napriek tomu rozhodla o zastavení premávky na železničnej stanici v Poprade,“ uviedol tlačový hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Doplnil, že postup slovenskej polície, ktorá zdržovala odchod vlaku spod Tatier, skomplikoval život aj cestujúcim ostatných spojov.

Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik uviedol, že informácia o tom, že sa vo vlaku nachádza bomba, bola zverejnená v Čechách na sociálnej sieti Facebook. „Informovali nás českí kolegovia. Na železničnej stanici v Poprade boli prijaté opatrenia, vlak bol evakuovaný a vykonávali sa pyrotechnické prehliadky,“ uviedol Džobanik.

Vlak z popradskej stanice vyrazil s viac ako 80-minútovým meškaním.

Podľa Xénie Guvekovej, ktorá cestovala rýchlikom z Prahy do Košíc, museli všetci ľudia opustiť vlak a čakali, čo sa bude diať. "Do Popradu sme meškali kvôli rôznym výlukám približne 40 minút. Keď sme prišli do Popradu na stanicu, tak vlak zastavil a zaznelo hlásenie, že kvôli mimoriadnej udalosti, aby sme okamžite opustili priestory vlaku," opísala situáciu cestujúca a doplnila, že v týchto chvíľach im oznámili, že sa majú dostaviť na perón a budú pokračovať ďalej v ceste.