Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove otvorili kúpaliská, ďalšie sa pripravujú

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Kúpalisko Plaza Beach na Solivare je už otvorené pre verejnosť, aj keď niektoré prevádzky v areáli, ako gril a pizzeria, sú ešte zatvorené. Naplno budú v prevádzke od pondelka (16.6.).

Prešov 12. júna (TASR) – V meste Prešov sa dá v lete kúpať na troch miestach. Na letnom kúpalisku U komiňara na Sídlisku III, na Plaza Beach na Solivare a na vlastnú zodpovednosť aj v prírodnej nádrži na Delni. Tam však kúpanie hygienici už dávnejšie neodporúčali. Aj napriek tomu sa mesto rozhodlo do tejto rekreačnej plochy investovať a otvoriť oddychovú zónu.

Delňu podľa primátora Pavla Hagyariho otvoria neformálne už budúci víkend (21. a 22.) a do konca júna bude vstup voľný. Od začiatku júla zavedú symbolické vstupné, no v blízkom akvacentre bude vstupenka o výšku tohto vstupného znížená. Pre deti a dôchodcov bude vstup voľný. Teda návštevníci Delne si môžu ísť zaplávať do akvacentra a opaľovať sa a športovať v areáli prírodného kúpaliska. Investíciu približne 200.000 eur si vyžiadala oprava plota, oprava kanalizácie a rekonštrukcia spŕch a sociálnych zariadení i prípravy na bufety, kosenie a bežná údržba. Okrem pieskových ihrísk na volejbal i hádzanú tu vznikne i malá piesková pláž a rôzne atrakcie pre deti. V budúcom roku by mesto podľa primátora chcelo revitalizovať aj zadnú časť areálu a šmýkačky.

Na letnom kúpalisku U komiňara na Sídlisku III sa už tiež pripravujú na otvorenie sezóny. Podľa Patrika Tomiča zodpovedného za prevádzku kúpaliska otvoria týždeň pred koncom školského roka, približne okolo 20. alebo 21. júna. Všetky atrakcie okrem vodného futbalu sú v cene vstupenky, no s tou môže zákazník získať benefity aj v iných obchodoch v meste Prešov. Okrem štyroch bazénov sú na kúpalisku aj ihriská na plážové športy a detské atrakcie. Každý rok sa počas leta uskutočňujú rôzne športové a charitatívne podujatia, inak to nebude ani tento rok. Pre milovníkov plávania je pripravená možnosť od 07.00 do 09.00 h a od 18.00 do 19.00 h využiť najväčší bazén, ktorý bude v týchto hodinách určený len pre plavcov.

Kúpalisko Plaza Beach na Solivare je už otvorené pre verejnosť, aj keď niektoré prevádzky v areáli, ako gril a pizzeria, sú ešte zatvorené. Naplno budú v prevádzke od pondelka (16.6.).